Miracolul migdalelor in viața noastră – MARK scrub Romania

Miracolul migdalelor in viața noastră


 Buna draga mea,

De multe ori primesc mesaje,  despre felul în care te-am ajutat cu diverse probleme ale pielii cum ar fi pielea uscată, eczemele sau acnee. Alteori, îmi scrii cât de minunat este că nu trebuie să foloseşti ulterior  loțiune de corp deoarece pielea ta rămâne perfect hidratată. Așa că astăzi am decis să îţi spun de ce. Fă cunoștință cu unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, domnul Ulei de Migdale!

Migdala, este una dintre cele mai vechi nuci din Orientul Mijlociu. Chiar dacă există aproape 30 de tipuri de nuci bogate în nutrienți, distingem de obicei 2 tipuri în funcție de aromă: migdale dulci și amare. Cele dulci sunt cele pe care le consumăm zilnic - așa că cred că le cunoşti destul de bine. Uleiul găsit în migdale este utilizat în general în industria cosmetică și nu nimic nou pentru producătorii de produse pentru  îngrijirea pielii. A fost cunoscut pentru efectele sale puternice de înfrumusețare din epoca antichității clasice și a fost fabulos încă de atunci.

Uleiul de migdale este bogat în vitamine (în principal vitamina E), minerale și acizi grași esențiali. Se absoarbe ușor și nu înfundă porii, astfel încât pielea este lăsată fără reziduuri uleioase. Regenerează și calmează, ceea ce îl face un tratament perfect pentru pielea uscată și sensibilă. Uleiul de migdale este un ajutor important atunci când vine vorba de eczeme, psoriazis și alte probleme legate de piele. Puteți chiar să-l utilizați pentru pielea sănătoasă pentru prevenirea ridurilor. În combinație cu cafeina și alte ingrediente naturale, uleiul de migdale ajută la hrănirea pielii și protejarea acesteia de mediul dur.

Migdalele sunt un cadou de la mama natură, cu beneficii semnificative pentru sănătate.

Migdalele vă vor întări sistemul imunitar. Acestea susțin imunitatea, sporesc capacitatea de a lupta împotriva bolilor și a diferitelor probleme de sănătate. Vitamina E elimină radicalii liberi nocivi din organism, care susțin bolile cronice și pot fi periculoase pentru organismul tău. Antioxidanții găsiți în migdale elimină riscul de cancer și boli cardiovasculare.
Te vor ajuta  să pierzi  în greutate. Grasimile monosaturate conținute în migdale satisfac foamea. Studiile arată că o dietă care conține migdale și alte alimente similare este potrivită pentru pierderea în greutate a persoanelor obeze. Se spune că consumatorii de migdale sunt mai predispuși să își mențină greutatea.
Ele au proprietăți antiinflamatorii. Deoarece corpurile noastre nu pot crea acizi grași pe cont propriu, ei trebuie să fie consumați în cadrul surselor alimentare. Migdalele conțin doi acizi grași foarte importanti, linoleic și linolenic, care ajută la reducerea riscului de inflamație.
Benefice pentru creierul tău. Migdalele sunt o sursa importantă de  nutrienti care ajută la cresterea si dezvoltarea creierului uman. Nutrienții ca riboflavina și L-carnitina măresc activitatea creierului și creează noi căi neurale ale creierului, reducând incidența bolii Alzheimer. Studiile au arătat că migdalele și uleiul de migdale contribuie la sănătatea generală și la funcționarea sistemului nervos.

 

Biluţe din  migdale și nucă de cocos

¼ cana de semințe de chia

¼ ceasca de făină de migdale (făina de migdale poate fi făcută acasă prin amestecarea migdalelor într-un blender de bucătărie. Asigurați-vă că nu amestecați prea mult - ați termina cu unt de migdale :))

¼ ceașcă de miere sau agave (pentru versiunea vegană)

¼ cacao 

2 linguri unt de migdale

1 lingura de boabe de cacao / cocos crud / cacao pentru a acoperi biluţele

O reteta rapidă si usoară pentru tine sau pentru prietenii tai. Tot ce aveți nevoie este de cele 7 ingrediente. Ca orice rețetă, eşti liberă să schimbi și să adaugi alte ingredientele. Se amestecă totul împreună, se creează forme de minge, se rostogolesc în nucă de cocos sau cacao şi  gata!

Cu drag,

MARK